Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Sykdom og skader

Skadet skjære, mobbes av andre skjærer

Hei, jeg har en skjære, Rufse Skakk, som har tilbragt en del tid i den lille hagen min vel 1-2 uker nå. Den spiser fuglepeanøtter, andre fuglematrester +annet den finner og litt som jeg har prøvd å legger ut til den. Den er tydelig skadet fordi den halter og har mistet/ødelagt en del fjær på ene vingen. Klarer å hoppe bortover og komme seg litt opp i trær/busker, men klarer ikke å fly annet enn litt bortover. Jeg oppdaget at den blir angrepet av andre skjærer og at det er de som skader den. De siste par dagene har jeg sett at de er ute etter Rufse og i dag angrep en skjære Rufse inni hekken. Jeg hørte skrikene til Rufse og så et glimt av blod på den friske vingen før han/hun gjemte seg. Den andre ble skremt bort av mitt nærvær. Hva kan jeg gjøre for Rufse? (satt ut vann i skål)

E. (24.04.2021)

Hvis du skal beskytte denne skjæra fullstendig, må den fanges inn og holdes innendørs til den eventuelt kommer seg. I fri tilstand kan du ikke gjøre annet enn å tilby mat og vann.

Roar Solheim (24.04.2021)

Flere spørsmål