Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Sjeldne fugler og identifikasjon

Stor ugle!

På en av mine mange TurO turer, kom jeg over en stor ugle, i et litt avsidesliggende terreng ( åpent lende) i Kjekstadmarka. Den kastet seg på vingene , da den oppdaget meg. Nede i lia, og fløy rolig inn i skogen. Trodde først det var en større rovfugl, men fasongen med det karakteristiske runde store hodet pekte i stedet i retning av en ugle. Den virket større en en kattugle, men lignet ikke på hubro. Både farge og størrelse minnet mest om lappugle (evt. slagugle) men er det sannsynlig at de artene holder til såpasss nær sivilisasjonen?

B.T. (24.04.2021)

Er dette Kjekstadmarka SØ for Liertoppen, eller nær Kjekstad i Sør-Odal? Begge steder er høyst mulige fort lappugle. Det er mye mus over SØ-Norge i vår, og mange lappugler har allerede startet egglegging. Ta gjerne direkte kontakt med svarer med hensyn til lappugle.

Roar Solheim (24.04.2021)

Flere spørsmål