Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Fuglekasser

Pilfink- fuglekasse - kamera- dårlig match?

Har en fuglekasse med kamera på skolen. Alle elevene på småtrinnet kan følge med på utviklingen i et fellesrom. Så innser jeg at feil "leieboer" har okkupert fuglekassa. De bygger vegger og tak av gress og fjær slik at kameraet blir tildekt. Ungene ser ingen ting. Vil det kunne gå å fjerne en del av det stråtaket når eggene er lagt? I så fall er utfordringen å se når eggene er lagt. Kan prøve å følge med når jeg stort sett bare observerer hannen på utsiden. Føles ikke bra å forstyrre pilfinken. Før de begynte å bygge rede var det et par blåmeis som hadde okkupert kassa. Vi observerte at begge parene begynte å bygge rede, men en eller annen gang i prosessen måtte blåmeisen trekke det korteste strået. Har dere noen kommentarer til dette?

J.S. (16.04.2021)

Pilfinkreir bør du ikke røre - de kan lett sky og gi opp reiret. Ikke stort annet å gjøre her ennå beklage seg over at dette er veverfugler som vanligvis lager overbygde reir.

Roar Solheim (16.04.2021)

Flere spørsmål