Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

# Fuglekasser

Avstand kjøttmeiskasser på husvegg

Jeg har en fuglekasse på husveggen, og det ser ut til at et par er i ferd med å slå seg til der. En hann har overnattet der fast i et par uker, og nå er også en hunn innom jevnlig og rydder og inspiserer i kassa (jeg har webkamera inne i kassa). Men jeg har en kasse til på den samme veggen, som nok er altfor nærme nå - bare 1,5 meter. Hvor langt unna bør den andre kassa være for å enten hhv. a) bli et hjem for hannen eller b) kunne være et hjem for andre fugler? Har det noe å si om kassa er plassert rundt et hjørne/på en annen vegg i forhold til kassa som det er aktivitet i, dvs. kan det kompensere for "manglende avstand"? Det er et hus i vanlig størrelse, så 35-40m avstand som foreslås noen steder blir vanskelig å få til...

S. (15.04.2021)

Det finnes ingen absolutte avstander som kan angi grense her - det er avtagende sannsynlighet for at to kasser blir okkupert med minskende avstand mellom dem. Her vil jeg anbefale å henge den andre kassa på motsatt side av huset.

Roar Solheim (15.04.2021)

Flere spørsmål