Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Fugleforing

Å ta hensyn til naturen

Hei!

Tusen takk for en veldig spennende og lærerik nettside! Men jeg stusser litt over dine svar på når man kan mate fuglene. Du sier at hvis det gir oss glede er det et viktig element, selv om det kan føre til at fuglene starter hekkingen for tidlig og det potensielt kan gi dem problemer. Vi kan vel ikke tenke at naturen rundt oss først og fremst er for vår fornøyelse? Jeg ønsker å mate fuglene hvis det kan være til hjelp, men hvis det kan skade dem og føre dem ut fra sin naturlige rytme er det vel ikke verdt det?

A. (06.04.2021)

Dette er likevel et veldig lite KANSKJE, og det er etter mine vurderinger ikke nok til å sette full stopp for all mulig foring. Hovedpoenget er at fugleforing ER IKKE for å HJELPE fuglene (det KAN gjøre det, men kan også ha negative effekter), men for at DU får nærkontakt og opplevelser med fuglene! Selv om mange argumenterer for at de hjelper fuglene med foring, så er ikke dette det argumentet man bør bruke, for det kan enkelt motargumenteres. Opplevelsesverdien kan derimot ikke motargumenteres.

Roar Solheim (06.04.2021)

Flere spørsmål