Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

# Økologi og atferd

Fotograferer kongeørner og havørner

Nå er det tid for ørneparring. Ei gammel havørn som jeg har fulgt noen år fra ungene ble klekket til de forlot reiret, for deretter å se års- og 2-årsunger vende tilbake til mor etter at de var borte nesten hele vinterhalvåret og mye mer. Men ørneparring har jeg ikke hatt klaff med å fotografere, men nå i coronatida følger jeg et par som etter andres observasjon paret på en stor stein ute på en liten holme/skjær, og der sitter paret nå flere timer daglig. Jeg planlegger å sette ut mitt Sonykamera med sensor for å prøve å fange parringa, men mye må klaffe da jeg bare når ut på storfjære. Parrer havørna bare 1 gang pr "løpetid" eller gjentas parringa over flere dager?

A.S. (02.03.2021)

Alle fugler parrer seg mange ganger før egglegging. I Hedmark er lappugler fotografert mens de parrer seg to måneder før vanlig eggleggingstid.

Roar Solheim (02.03.2021)

Flere spørsmål