Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

# Sjeldne fugler og identifikasjon

Hvilken ugle?

Hei. Vi var på hytta på Tunge i Randaberg kommune 27 februar. Oppdaget en rund fjærball som satt på strømledningen 15-20meter fra hytta. Klokka var rundt 16 og den satt i blendende, lav sol og stellet fjærene sine. Fant frem kikkerten og ble veldig overrasket over at det var en ugle. Den var rundt 25 -30 cm .
Den var brun på hodet og kropp og lys på undersiden av vingene. Sola var så sterk at vi ikke fikk tatt bilde av den og vi var redde for at den skulle fly. Utrolig nok så satt den der i minst 10 min. og den virket helt uanfektet av vår tilstedeværelse. Den satt rett og slett og kikket på oss. Trodde først at det var en perleugle men det er kanskje mer sannsynlig at det var en liten jordugle. Hva tror du?

K.S. (28.02.2021)

Dessverre vanskelig å si. Både hornugle, jordugle og kanskje også haukugle er mulige kandidater. haukugla er den mest dagaktive av dem.

Roar Solheim (28.02.2021)

Flere spørsmål