Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Kan Kråker få unger på vinteren?

Hei,
I en ukes tid så har det hoppet en liten kråke, som er litt rufsete i fjærdrakta, rundt her. Den kan ikke fly, men hopper opp en halvmeter mens den flakser med vingene. Den ser for meg veldig ung ut, og jeg har sett den bli matet av en annen, voksen, kråke. Så kan denne kråka være født nå i vinter? Dette minner mye om en tilsvarende hadde her i sommer, hvor en annen kråkeunge hoppet rundt her til den lærte å fly etter noen uker. Men det var jo i sommer og mer naturlig. Dette er på Haslum i Bærum, så det har vært bart, men kaldt de siste ukene, om det kan "lure" fuglene. Nå er det snø da.

R.U. (21.02.2021)

Nei, den er neppe klekket i vinter, men hendelsen høres jo litt uvanlig ut. Et bilde av fuglen kunne kanskje avklart hva som ligger bak det du observerer.

Roar Solheim (21.02.2021)

Flere spørsmål