Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

# Økologi og atferd

Rødstrupe fulgte oss på tur!

Kona og jeg var på vei hjem etter en tur i marka. Plutselig merker jeg en liten fugl som kommer svært nær og lander i en einer rett ved. Vi fortsatte og fuglen fulgte med oss og var svært nær. Virket nesten som den søkte kontakt og var ca 50cm unna flere ganger. Dette fortsatte i ca en km. Årsak? Virket frisk.

J.I.K. (26.01.2021)

Rødstrupe og svarttrost er to fugler som raskt dukker opp når folk graver eller steller i hagene, fordi vi kan rote opp insekter. Sett med disse fuglenes "øyne", er vi funksjonelle villsvin, fordi det var villsvin i alle europeiske skoger før vi mennesker dukket opp, og fuglene fulgte nær villsvinene når de rotet i bakken. Denne koblingen til å følge etter dyr som kan rote opp bakken, ligger kanskje der ennå, noe som kan forklare hvorfor disse fuglene kan være ganske nærgående rundt folk. Det kan også tenkes at denne rødstrupa har forstått koblingen mennesker - fuglemat.

Roar Solheim (27.01.2021)

Flere spørsmål