Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Tidligere besvarte spørsmål

Lenke til spørsmålet

Svaneunge med «knekk» på halsen

Bilde vedlagt spørsmålet

Svaneunge født sist vår. Skikkelig knekk på halsen, mulig to knekk. Kan denne noen gang fly? Den har hatt dette lenge, hvertfall fra rundt august da jeg la merke til det første gang. Trodde den hadde strøket med, men fikk telefon om den i går. Da gikk den rundt i bilvei/kaiområde og virret, og folk var bekymret for den. Det var sterk og økende vind, så derfor tok vi den inn. Planen er å ta den til veterinær for vurdering, eventuelt røntgen av halsen. Bekymringen her er om den vil kunne fly noen gang. Foreldreparet regjerer i området, og det er stor fare for at faren kommer til å «ta» den til våren :(

I.B.W. (10.01.2021)

Vanskelig å vite hva som er grunnen til dette avviket, og om fuglen kan leve med det eller ikke. Eneste måte er å gi den en sjanse til å klare seg på egen hånd.

Roar Solheim (11.01.2021)


Flere spørsmål