Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

# Økologi og atferd

En spesiell opplevelse med kråker.

Her om dagen ble katten min drept av ei ørn. Heldigvis fløy ørna uten katten. Min sorgreaksjon var høylytt og varte ei stund. Dagen etter da jeg skulle begynne å grave ei grav, kom det minst 20 kråker og samlet seg i ett tre. Der satt de og pratet stille, ingen høye krakra, mere kurrkurr. Jeg har aldri sett så mange kråker samlet ved huset før. Ikke engang under elgjakt i nærområdet. Jeg takket de for at de kom i begravelsen, men at de ikke måtte vente på servering. Da fløy de. Jeg vet at kråkefugler kan varsle hverandre om hauk og falk. Er det helt spinnvilt å tro at kråkene "snakket" om at katten (som hadde holdt til der i 9 år) var borte?

R.S.A. (16.12.2020)

Dessverre helt umulig å vite hvorfor de dukket opp, og hva slags informasjon de eventuelt utvekslet, men en interessant observasjon. Kanskje de forventet "kattemat" til kvelds?

Roar Solheim (16.12.2020)

Flere spørsmål