Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Kråker og kaier på samme ting?

Stadig vekk samles store flokker kråker over kollene rundt Mandal sentrum. I det siste har jeg imidlertid lagt merke til at det er andre fugler med "på tinget". Jeg tror at det må være kaier; de er mindre enn kråkene, litt kjappere i bevegelsene og har et litt annet "språk" med kortere og skarpere skrik enn de typiske lydene fra kråker. Jeg har ikke klart å se om de aksepterer hverandre i flokken eller om de prøver å jage hverandre. Er det vanlig at kråker og kaier flokker seg sammen på denne måten?

M.E. (18.11.2020)

Ja, kråker, kaier og kornkråker samles ofte om kvelden i vinterhalvåret for å fly til felles overnattingsplasser.

Roar Solheim (18.11.2020)


Flere spørsmål