Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Lomvi i Oslofjorden

Som det pleier hver høst, er det en del Lomvi i indre Oslofjord nå. De er etter det jeg har lest på vei til overvintring i Barentshavet(men kommet ut av kurs). Hvordan kommer de seg egentlig videre herfra? De skulle vel egentlig flydd opp langs kysten av Vestlandet? Er alle Lomviene som ender opp her i indre Oslofjord dødsdømt? Eller flyr de videre gjennom innlandet? Eller må de fly nedover igjen rundt hele sørlandskysten og videre nordover den veien?

A. (30.10.2020)

ei, de er IKKE på vei til Barentshavet, men overvintrer i Skagerrak. Mange av disse lomviene kommer fra Storbritannia.

Roar Solheim (30.10.2020)


Flere spørsmål