Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Ødelagte maurtuerEg går ofte tur i skogen her eg bur på Osterøy. Eg vart så glad då eg i august oppdaga eit område med mange maurtue. Så gjekk eg der for nokre dagar sidan, og då var alle turné øydelagde. Eg har prøvd å lesa meg fram til kva dyr det kunne væra, men fann då ut at grå-og grønnspett ofte er nevnt. Er mykje slike fuglar i skogen her.... Tok bilder av eit par tuer, nokre med sannsynligvis fugleskit. Kan du sjå på bildene om det eg antar kan væra riktig?

R.S. (28.10.2020)

Dette er spettemøkk, og jeg vil anta at grønnspett er den mest sannsynlige her.

Roar Solheim (28.10.2020)


Flere spørsmål