Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Vepsevåk i Namdalen, Trøndelag

Kan det være Vepsevåk i Trøndelag? Grunnen til at jeg spør er at det satt en fugl øverst på et grantre og hylte eller skrek, det er det nærmeste jeg kommer beskrivelsen. Jeg forsøkte med WhatBird app men den registrerte bare Bokfink og Dompap som satt i buskene her. Søkte på nettet og fant en fugl som den minte om i lyd, og det var Glente. Det var ikke helt samme lyden så jeg søkte videre og jeg synes det lignet mest på Vepsevåk. Den sirkler rundt her og sitter i tretoppene langs jordene og skogkanten. Har holdt på lenge nå. Jeg fikk til en slags lydopptak men det er dårlig. Jeg fikk sett den i kikkerten så vidt og den er skranglete, lys i farge.

Jakob Nikolai Melgård (01.08.2020 09:22)

Det er nok mer sannsynlig med musvåk eller fjellvåk.

Roar Solheim (01.08.2020 09:29)


Flere spørsmål