Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hvite felt under vingene

Har et rovfuglpar som hekker i nærheten, men jeg klarer ikke finne ut av hva slags fugl det er. Den har markerte hvite/lyse felt på tvers under vingene, kort stjert og er ellers brun. Den ligner glemte, men ikke på den lyden jeg hører på fuglelyder.net. Lyden minner om musvåk, men ikke fargene. Dette er i Gjerstad i Aust Agder. Har beundret disse i tre år nå, og er skikkelig nysgjerrig. Takk for svar.

May Yvonne Hjellvik (31.07.2020 13:36)

Tenker likevel at dette helst er musvåk. Musvåkene varierer mye i farge (fra veldig lyse til veldig mørke), og spennet i disse variasjonene er sjelden vist i fuglebøkene.

Roar Solheim (31.07.2020 14:16)


Flere spørsmål