Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Forkommen spurv som ikke vil fly av gårde

Hei! I går da jeg stod og jobbet i hagen min fikk jeg plutselig øye på en spurv som lå på bakken. Den må ha falt ned, for den lå ikke der minutter tidligere. Den var veldig svak og kunne ikke bruke beina. Vi tok den inn i en pappkasse og ga den vann og litt solsikkefrø. Nå har den kommet seg veldig. Den har kommet ut av kassen sin og hopper rundt og flakser litt, så det virker ikke som om noe er gale med vingene. Den piper også, men den flyr ikke av gårde. Vi mistenker at den kanskje ikke er fullvoksen og prøver å få kontakt med mor? Kan det være andre grunner til at den ikke flyr av gårde? Er det noe mer vi kan gjøre for den ?

Anonym (28.06.2020 13:11)

Send bilde av fuglen slik at den kan vurderes bedre. Trolig unge som nettopp har forlatt redet - det gjør de fleste spurvefuglunger før de kan fly, og det er da ikke noe galt med dem. Trolig bør den settes ut der dere fant den.

Roar Solheim (28.06.2020 13:12)


Flere spørsmål