Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Spurvunge

Jeg fant en spurvunge utenfor ytterdøren og jeg vet at det er et rede oppi taket, og ungen har blitt dyttet utav av moren, jeg har noe passer den i 2 dager, og den har ikke åpnet øynene enda og er veldig liten, jeg har mater den med insekter, jordbær og brød, men no i kveld ville den ikke spise, og jeg leste at den måtte ha mat hver 3 time, men går det bra å ikke mate den om natten sånn at jeg får sovet??

Madeleine ved Danielsen (28.06.2020 01:32)

Så små fugleunger som dette er som regel dødsdømt hvis de ramler ut slik som denne, og det er svært vanskelig å fore opp slike på egen hånd. Søk på engelsk om "food for sparrow chicks" "feeding sparrow nestlings" etc, så finner du kanskje noen brukbare råd.

Roar Solheim (28.06.2020 11:05)


Flere spørsmål