Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Svømmende fugl med hvite & sorte bein.Hei, jeg og guttene mine var i fjæra her en dag, vi bor på Sortland i Vesterålen, og fant en død fugl, den manglet hodet og det var lite igjen av kroppen. Den hadde bein som var hvite/lyse med sort svømmehud mellom tærne, samt at det er en liten skinnflik på baksiden/ undersiden av foten. Fjærene så ut til å være sort eller mørk og at den hadde noen lyse partier på fronten. Ble nysgjerrig på hva dette kunne være slags fugl og tok med ene beinet hjem for å finne ut av dette, men har saumfart Internett og lest i bøker men finner ingen som har slike bein?? Så dette ble et lite mysterium🤔🙂

Eirik-André Lakskjønn (20.05.2020 08:47)

Dette er en andefugl, men jeg har dessverre ikke noe tilgjengelig for referanse og sammenligning her jeg er nå.

Roar Solheim (20.05.2020 11:05)


Flere spørsmål