Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

er dette vanlig reaksjon av unger?

Altså, jeg ser på nrk piip-show. blåmeis har fått 11 unger. Nå har jeg sett på dette i flere dager og undrer meg over hvorfor småungene hele tiden ser ut til å tru at mor kommer. blir de ikke slitne? er dette normal? tenkte at de måtte sove mest mulig og reagere når mor/far kom inn.. men de er jo våkne nesten hele tiden. https://www.nrk.no/alltidsammen/?utm_campaign=alenesammen&utm_source=kuratorPlugg&utm_medium=Nitimen&active-stream=be59f00a-bacc-4062-827b-cbce6e2c4af7

Erik (19.05.2020 12:12)

Ja, det er normalt at fugleunger tigger med en gang de merker, eller tror at de merker, at en av foreldrene kommer.

Roar Solheim (20.05.2020 11:17)


Flere spørsmål