Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Flaggspetten tok stærungene

Hei. Jeg ble nå vekket av et voldsomt oppstyr av stærparet. Sist de lagde sånn lyd tok noen ungene deres. Kassen henger på soveromsveggen min så hører godt. Flaggspetten hadde fløyet inn og hakket noe voldsomt. Jeg sparket til veggen så han fløy ut. Jeg er redd han har drept ungene, men hvorfor?
I vinter har flaggspetten drevet å hakket i kassen. Har aldri opplevd det før, og vi har hatt han hos oss en stund nå. Trudde han ville bygge reir til våren, men nei. Så kom stæren tilbake og bygde sitt reir i kassen som de alltid har gjort. Er grunnen så enkel at han bare vil hakke i kassen?

Martha Kristine Grønning (19.05.2020 06:19)

Flaggspetten er en kjøttspiser, og den dreper og spiser små unger fra andre hullrugere.

Roar Solheim (20.05.2020 11:07)


Flere spørsmål