Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Merkelig Stokkand (hann)

I dag gikk eg tur langs en lite brukt gårdsvei. Da kom en and som eg trodde skulle lande i elven ved siden av, men så vinglet den og svinge mot meg og landet 4-5 meter bak meg.Når eg forsatte å gå gikk etter meg.Eg gikk fortere en den så det ble litt avstand.Når eg den ene gangen snudde på hodet for å se etter den såg eg den ikke, men så såg en ned og da satt den rett bak meg.Eg stod lenge i ro og den stod i ro. Så gikk eg videre opp en sving/motbakke og over ett jorde. Nå såg eg ikke anden igjenn, men eg skulle opp en bratt bakke og da kom den flygende og satte seg i skulderhøyde på en avsats en meter foran meg.Eg prøvde å si noe til den og den gav fra seg noen lyder. Etter en tid prøvde eg forsiktig å nærme meg mer men da fløy den i retning hvor den kom fra. Hva kan være årsak til en slik oppførsel. Kan det være en tam /oppdrett and. ?

Gunnar Reigstad (17.05.2020 13:48)

Ja, dette må være en tamfugl.

Roar Solheim (20.05.2020 11:13)


Flere spørsmål