Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

kattugle

Hei. Vi har den siste tiden hørt kattugle hos oss på natterstid, det er den karakteristiske lokkelyden. Betyr den lyden at den lokker etter en make? Vil det da si at den kan forsvinne om den ikke finner en partner i området vårt? Sitter de mye i samme treet? En kveld jeg var ute hørte jeg hvilket tre den satt i, men det er jo for mørkt til å se noe. Er det mulig den sitter der på dagtid og? Jeg vil jo svært gjerne se ugla.Vi har fått mye måker i området vårt nå, kan vi risikere at den skremmer ugla?

Monica (26.03.2020 13:51)

En kattugle hann holder seg som regel i territoriet sitt selv om den ikke får tak i en make, og vil kanskje da forsøke å lokke til seg en på høsten eller neste vår. Men på denne tiden av året gir uglene ganske mye lyd fra seg under overlevering av bytte mm. Kattuglene er ofte sky, og flyr vekk før du får øye på dem. Men av og til kan du være heldig å få se dem der de prøver å sitte skjult på dagtid.

Roar Solheim (26.03.2020 14:13)


Flere spørsmål