Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

For lite hull i ferdig kjøpt kasse.

Hei, vi har en spurveflokk som har slått seg til hos oss. Et par har flyttet inn i vår kjøpte fuglekasse. Ser at spurven hakker veldig rundt åpningen for å få større inngang. Fra butikk er det montert en metallplate rundt hullet. Bør jeg fjerne platen? Resten av gjengen bor under takstenene - rekkehus!

Hanne Daler (25.03.2020 11:06)

Jeg tror du bare skal la metallplata sitte på. Hvis spurven kommer inn, så er det OK. Hvis hullet er 32 mm bør en spurv kunne komme inn, den klarer kanskje ikke dette hvis hullet er 28 mm. I så fall bør du kanskje bytte ut kassa med en ny.

Roar Solheim (25.03.2020 11:10)


Flere spørsmål