Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hvor lenge kan dueegg overleve uten ruging?

Jeg har to dueegg på terrassen min som ble lagt torsdag forrige uke. I begynnelsen ruget duemor på disse nesten uten stans, men nå har jeg ikke sett noe til hverken duemor eller duefar siden mandag kveld. Hvor lenge kan eggene overleve uten at mor ruger på dem i denne fasen?
Er det noe jeg kan gjøre for at de ikke fryser ihjel? Legge ut en ullsokk f.eks, eller vil mor da ikke vedkjenne eggene? Jeg bor i Oslo og vi er nede i 2 grader om natten nå, så jeg er ganske bekymret.

Susanne (25.03.2020 10:31)

Noe har nok skjedd. Enten har duene gitt opp dette rugeprosjektet, eller så kan en av dem ha omkommet. Bare la eggene være, det er ikke noe du bør, skal eller har lov til å gjøre med dem. Det er heller ingen katastrofe om egg ikke blir ruget fram til kyllinger, så lenge ikke foreldrene er der.

Roar Solheim (25.03.2020 11:05)


Flere spørsmål