Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Ekorn i uglekasse?Hei! Jeg har satt opp en uglekasse for kattugle. Den ble satt opp sent desember, og i dag var jeg en tur for å se om den hang fint. Da oppdaget jeg kvister som stakk ut og tok en kikk, og fikk se et slags reir (se bilde). Jeg antar at dette er ekorn? Dette skjedde også med forrige kasse i samme område. Jeg lurer på om ugla likevel vil kunna ta kassa i bruk, om den vil kunne jage bort ekornet, eller om skal jeg fjerne ekornets byggemateriale for å gi plass til ugla den er ment for?

På forhånd takk for svar!

Jonas (27.02.2020 17:54)

Hvis du vil ha ugle i kassa, bør du snarest kaste ut alt bolmaterialet med kvister som ekornet har dratt inn.

Roar Solheim (27.02.2020 19:44)


Flere spørsmål