Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Stokkendene

Hvor lang tid tar det fra ei stokkand blir befrukta til eggene legges? Ha fleire gonger nå siste halvdelen av januar og nå i februar sett ender som har paret seg. Redd det er denne milde vinteren som forvirrer og gir vårfornemmelse.

Karen (12.02.2020 18:52)

Hos fugler som lever sammen i par, kan det skje parringer lenge før eggleggingen. Men når eggløsningen starter hos hunnfuglen (som gjerne legger ett egg hver dag), så befruktes egget og verpes i løpet av 24 timer.

Roar Solheim (12.02.2020 19:58)


Flere spørsmål