Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Måker

Hei, liker å mate fuglene i parken, men i blant har jeg glemt meg og kastet ut litt store biter av hardt brød, skaller etc. Ser at måker spiser dem og de sitter synlig som en bulk som ikke går ned spiserøret før etter en stund, er synlig utenpå halsen. Etter en en stund så glir det ned, eventuelt at jeg ikke har sett samme måke kanskje den fikk vondt ig fløy vekk.

Spørsmålet er om de tåler mer enn oss? Håper de har kreftigere slimhinner i spiserøret etc, for de tar store biter når de kan. Håper jeg klarer å dele opp skalkene i fremtiden. Har jeg kanskje skadet en måke? - Er redd.

Anonym (12.02.2020 16:11)

De tåler absolutt å svelge mye større matbiter i forhold til kroppen enn vi gjør, Fiskespisende fugler kan svelge store fisker som blir liggende som en bulk eller kul på halsen. De løser seg gradvis opp og forsvinner ned i mage og tarm!

Roar Solheim (12.02.2020 16:55)


Flere spørsmål