Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Smågnagerår

Hei!
Lurer på om det vil bli musår i år. Holder til i Møre og Romsdal, men lurer også på generelt i Sør-Norge for eksempel Dovrefjell, med tanke på rovfugler og ugler i sommer.
Er spent på om det er muligheter for kattuglehekking i ei kasse satt opp i Møre og Romsdal.
Lurer på om det er noe nettsted eller noe man kan følge med på disse svingningene... Eller om du kan gi en indikasjon.

Magnus (09.02.2020 20:39)

Det er som kjent vanskelig å spå, spesielt om fremtiden (!). Vet dessverre ikke hvordan våren vil fortone seg rundt i landet, men vi vet at det har vært mye skogmus siste høst og i vinter i Rogaland og Agder, fordi det er observert mange haukugler igjen i denne regionen.

Roar Solheim (10.02.2020 07:31)


Flere spørsmål