Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Skadet lundefugl.Heisann.
Fann i går en lundefugl liggende i veikanten å kave. Den bare halta og falt bortover når den gikk. Tok den hjem, og satt den i ett lunt bur med mat og vann.
Den veier 295 g og ser ut som om det er foten det er noe galt med. De. Spiser ikke noe spesielt. Hva skal eg gjøre med den? Har vert masse stygt vær her i det siste, men lundefugl er ikke akkurat noe hverdagskost her omkring. Bor på vestlandet i Bremanger kommune.

Anonym (10.01.2020 12:35)

Du kan forsøke å fore den med feit fisk (sild, makrell), for den er trolig utsultet og avmagret. Men det er ikke sikkert at det går. Alkefugler som er så svake at de havner inne på land, har dessverre dårlige odds. Men gi den en sjanse hvis du kan.

Roar Solheim (10.01.2020 12:37)


Flere spørsmål