Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Fuglemater

Vi har laget mater av melkekartong samt vi har en meisebollholder og en dispenser av netting til peanøtter. Både grønnfinken, kjøttmeisen, blåmeisen,spettmeisen forsyner seg. Rødstrupen har også så smått begynt å forsøke seg på meisebollholderen. Men bjørkefinken og bokfinken spiser ikke fra noen av materne. Den speider på bakken etter mat. Det begynner nå å bli problematisk for dem å finne noe der da snøen har ankommet. Er det noen type matere som bedre egner seg til disse fuglene?

Ingebjørg (30.11.2019 10:47)

Solsikkeautomater kan bli besøkt av disse finkefuglene.

Roar Solheim (30.11.2019 23:49)


Flere spørsmål