Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

Still et nytt spørsmål

Besvarte spørsmål

#Diverse

Trekkfuler

Hei. Jeg er på en platform i Nordsjøen og opplever enorme mengder med gråtrost ser det ut til, (sikkert mange 10 tusner) som flyr i sirkler rundt platformen Hele natten, 2 natten dette skjer nå. De flyr og flyr til de blir utmattet og faller en etter en på sjøen.Før dagslyset kom var nesten alle borte. Noen setter seg på platformen og blir der, mange døde fuler på dekk, veldig trist å se de enorme mengdene som drukner.Regner med de blir forstyret av det kunstige lyset.Er dette et kjent fenomen? at slikt kan skje? (Det er første gang jeg ser det)

N.N (17.10.2019)

Har dessverre ikke hørt om at de havner i sjøen som dette, og lurer på om dette er mer uvanlige hendelser. Dessverre tragisk, og dersom dette skjer ofte så burde noe gjøres (men usikker på hva man i så fall skal kunne gjøre). Slike massetragedier bidrar ikke til å opprettholde bestandene av de mange spurvefuglartene som ser ut til å avta i antall.

Roar Solheim (17.10.2019)

Flere spørsmål