Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Merkelig fugl - albinoHei, la merke til en liten, merkverdig sak i forrige uke. Det var en fugl på størrelse med en spurv, men den var helt hvit, men unntak av ryggen som var nesten okergul. Ingen mønstre i fjærdrakten. Klarte ikke bestemme meg om dette var en merkelig albino eller en rømt burfugl. Prøvde å ta bilde av den, men da fløy den vekk, fikk kun uskarpt bilde i flukt. Legger ved, men beklager dårlig kvalitet. Har dere peiling på hva dette kan være?

Knut Rossen (07.10.2019 09:42)

Dessverre ikke mulig å si hvilken art dette er, men det er nok en fugl med en genfeil som gjør at fjærene ikke tar opp farge under utvekst.

Roar Solheim (07.10.2019 22:36)


Flere spørsmål