Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Fugler som smittebærere

Hei. Jeg begymrer meg for hundene som den siste tiden har blitt syke med blodig diare. Ifølge mattilsynet er det foreløping ingen sammenheng med foret. Har tenkt tanken at sykdommen kan komme med fugl. Er det noe dere har kunnskap om? Se f.eks. sammenheng mellom fugletrekk og hekkeplasser mot de stedene smitten er oppdaget?

Hilde Antonsen (09.09.2019 15:34)

Ingen informasjon som skulle tilsi at dette har noe med fugl å gjøre, så her må vi nok vente til veterinærene har funnet svaret på hva sykdommen er og hvor den kommer fra.

Roar Solheim (09.09.2019 15:53)


Flere spørsmål