Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

samler gjøken seg?

i en ca to kilometer lang tett bjørkeli på fjellet i valdres hørtes flere gjøker om lag samtidig i flere retninger. må ha vært minst fem-seks stykker som ga flott lyd i fjellet. Et sted der heter Gaukeli, så det må være lang tradisjon for gjøk der. samler de seg i spesielle områder?

olav bøe porsgrunn (19.07.2019 17:27)

Nei, de samler seg vanligvis ikke, men her kan det handle om flere hanner som forsøker å gjøre kur til EN hunn, i et område med stor tetthet av mulige vertsarter.

Roar Solheim (19.07.2019 18:46)


Flere spørsmål