Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Svalene forsvant

Hei,
Ser at det er observert døde taksvaler i Averøy i juli -19. I Todal, Aure (også på Nordmøre) har vi hvert år en stor koloni taksvaler, men etter kraftig, regnvær 2 uker i slutten av juni og begynnelsen av juli i år, har jeg ikke sett en eneste en. Lurer på om det kan være mangel på insekter under regnværet som har gjort at svalene har sultet i hel.

Ola (11.07.2019 21:58)

Det er mer sannsynlig at de har trukket vekk, kanskje gitt opp hekkeforsøk eller at de har fløyet til områder med bedre klima for å prøve å hekke der.

Roar Solheim (11.07.2019 23:39)


Flere spørsmål