Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hvilken fugl

Hei

Jeg observerte i dag en stor fugl som lå og hvilte midt ute på havet mellom Myken og Træna. Den var kanskje 1 meter i lengde. Hvit på kroppen med noen spredte svarte fjær på vingene. Den hadde gult hode og stort nebb (husker dessverre ikke fargen). Den var stor i kroppen som en svane, så det lignet ikke på en havsule. Syns det lignet litt på en gulhodealbatross, men den er så sjelden at det er ganske usannsynlig. Jeg fikk dessverre ikke tatt bilde.

Ragni (11.07.2019 16:23)

Det hender at albatrosser besøker havet utenfor Norge, så det er godt mulig at det kan ha vært en albatross. Vanskelig å artsbestemme fuglen uten et bilde, dessverre.

Roar Solheim (11.07.2019 18:15)


Flere spørsmål