Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Måkunger

Hei,
måkemor har fått tre unger, to er store og levedyktige, mens den minste har vært for seg selv og er på langt nær så sterk som søsknene. Jeg har gitt den litt brød. Jeg er bekymret for om måkemor også passer på minstemann til den blir stor nok til å greie seg selv? Den går rundt og virker veldig stusselig.

Kari ved Livets skole (11.07.2019 14:53)

Vanligvis forer måkene alle ungene sine, men dersom de har problemer med å finne nok mat, vil de prioritere å mate de eldste. Da kan slike mindre unger sulte ihjel, slik at i det minste de kraftigste overlever.

Roar Solheim (11.07.2019 15:50)


Flere spørsmål