Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Svalereir oppunder inngangsdøren

Vi haf et låvesvalepar som har bygd reir like oppunder inngangsdøren på hytta. Da vi kom så vi 5 egg i reiret. Svaleparet blir selvsagt forstyrret av vår trafikk ut og inn og rugingen ser ut til å ble veldig oppstykket. Dette er også rett ved vår uteplass og fuglene holder seg unna når vi sitter der. Hva gjør vi? Skal vi ta bort redet slik at vi får fred og fuglene kan starte på en ny hekking?

Anonym (10.07.2019 21:52)

Nei, la redet være. Fuglene kan kanskje venne seg til at dere er der, og det kan gå bra. Det er bedre at de får sjansen enn at dere fjerner redet.

Roar Solheim (10.07.2019 22:47)


Flere spørsmål