Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Fiskemåker som angriper andre sine unger

Utenfor hos oss har et hundretalls fiskemåker tilholdssted på nabobygningen. Det er et overdøvende leven fra april til august. Her om dagen tok det helt av da cirka 2-3 fiskemåker gikk til angrep på en liten forsvarsløs unge. De hakket på den og kastet den rundt nede på bakken. 30-40 andre måker var høylytte kikkere. Er det slik at fiskemåker kan angripe og drepe andre (eller egne) unger? Har aldri observert dette før.

Vi gikk litt nærmere for å se til ungen som var ganske ille tilredt, og fant ut at her var det nok best at naturen går sin gang...

Kalle (10.07.2019 19:18)

Større måker kan av og til snappe til seg og spise andre artsfrenders unger, så det er mulig at også fiskemåker kan gjøre dette. Men det er trolig ikke så vanlig, siden de ofte kan hekke i kolonier med mange reir tett ved hverandre.

Roar Solheim (10.07.2019 22:50)


Flere spørsmål