Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Døde skjæreungerEt skjærepar bygde reir i en tuja i hagen vår. Vi var bortreist pinsehelga (8-10 juni) og da vi kom tilbake så lå det tre døde skjæreunger spredd under reiret. De lå for spredd til å ha falt døde ut at reiret. Bilde vedlagt. Det er et mysterium hva som har tatt livet av dem. Skjæreungene hadde ingen store skader, var ikke spist på og så "velfødde" ut. Reiret var bygd slik (i en stor tuja) at er vanskelig for en katt å komme til. Vi bor landlig til. I området er det et kråkepar i tillegg til skjære-paret. Jeg har lagt merke til at kråkene stadig er etter skjærene og "jager" skjærene. Er det mulig at kråkene kan være synderen? Sykdom? Andre forklaringer?

Nils (10.07.2019 10:32)

Dette har neppe noe med sykdom å gjøre. Kråker kan prøve å ta skjæreunger og andre fugleunger, men da ville de ha spist på dem. Det som kan ha skjedd her, er at skjæreforeldrene har omkommet, og at skjæreungene har forlatt redet litt tidlig på grunn av sult, og rett og slett har sultet ihjel ute.

Roar Solheim (10.07.2019 10:38)


Flere spørsmål