Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Andunge «svømmer bakover» (men kan også svømme framover —)«Blondi «-sannsynlig krysning mellom tamand og stokkand, har fått en andunge som for det meste svømmer bakover. Når vi kaster godbiter til den, prøver den å fange, men maten glipper i det den «rygger». Observerer at den ofte går opp på en stein i vannkanten og står der en stund. Den andre andungen til Blondi , får greit tak i godbitene, og er større enn den som strever. De må nå være ca 4 uker gamle.
Lurer på hva som kan være i veien med «bakover-svømmeren» ?

Randi Bjørnstad (12.06.2019 19:47)

Dette hørtes litt merkelig ut, men jeg har dessverre ikke noen mulige forklaringer på denne uvanlige oppførselen.

Roar Solheim (12.06.2019 21:02)


Flere spørsmål