Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Sinte kråkeforeldre

Har et kråkepar med en liten unge som har okkupert sykkelstien der jeg går når jeg skal på jobb. De blir veldig sinte når jeg går forbi og i dag tidlig stupte de i hodet på meg. Jeg har ikke lyst til å være uvenner med de og tenkte om det var lurt at jeg gir dem mat med god avstand fra ungen og unngår å bruke sykkelstien mens ungen er der.

Emilie (12.06.2019 10:13)

Dette varer nok ikke lenge. Ungen kan bevege seg vekk fra stien (den vil ganske snart være flyvedyktig og fly lenger vekk), og da vil nok ikke foreldrene være nærgående heller. De slutter nok ikke å beskytte ungen(e) sine selv om du er "snill" og legger ut mat til dem.

Roar Solheim (12.06.2019 11:11)


Flere spørsmål