Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

En fugl som jeg ikke har sett før

Hvilken fugl er det jeg har sett, den er helt hvit, nebbet var gult. Jeg studerte den i kikkert, avstanden ca 25 m, mulig det var litt grått i begynnelsen av vingen. Den hadde også tydeligvis vært på fôringsplassen min for da den fløy bort så jeg at oversiden var helt hvit. Størrelsen vil jeg anslå som en bjørkfink.

Anonym (14.05.2019 17:47)

Vanskelig å si, siden dette trolig er en fugl med en genfeil som gjør at de fleste fjærene ikke tar opp fargestoff og blir hvite/fargeløse.

Roar Solheim (14.05.2019 17:51)


Flere spørsmål