Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Måker

Tidlig i morres så jeg noe for meg veldig uvanlig. Det var minst 100 måker som fløy ganske høyt i lufta i en stor flokk, og i sirkel. Dette var over en vei/ mark i Valnesfjord.
Da jeg hadde kjørt en stund kom jeg til Klungset i Fauske, satt det tilsvarende mengder måker på ei mark, tett i tett. Hva kan dette bety?

Heidi Myrvoll ved Hauan skole (14.05.2019 11:01)

Måkene sirkler enten fordi de utnytter stigende varmluft, eller fordi de følger etter svermende maur (men det er vanligvis senere på sommeren).

Roar Solheim (14.05.2019 11:19)


Flere spørsmål