Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

sjelden gjest på fôringsplassen.

Ca. 8. April dukket det opp en enslig fugl, likner bokfinken i størrelse. Hodet er helt hvitt med mørke felt rundt øynene. Lysere bryst enn bokfinken grå/brunt., som lysner bakover. Grønn/grå rygg som bokfinken. Hvite vingebånd som bokfinken. Hadde en enkelt fugl her for 3-4 år siden. Måndalen i Møre og Romsdal.

Berit Romundstad (14.04.2019 18:05)

Ikke lett å si hva dette kan ha vært. Enkelte spurvefugler har avvikende farge med mye hvite fjær, noe som skyldes en genfeil, så dette kan være en bokfink med hvitt hode.

Roar Solheim (14.04.2019 18:40)


Flere spørsmål