Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Islom?Jeg har sett bilder på google og sett litt over tidligere svar her. Jeg kommer til at det må være islom som vi observerer en sjelden gang her litt nord for Ålesund. Ser den oftest rundt tiden nå og fremover til påske. Har ikke sett den i sommerdrakt enda, men regner med det er fordi den ikke har vært her da...

Vidar Sønderland (15.03.2019 08:59)

Er for tiden uten literatur til å kunne sjekke. Gulnebblom har helst helt lyst nebb, og siden denne fuglen på bildet ser ut til å ha noe mørkere nebb, kan det hende at det er en islom, men for å være sikker må jeg sjekke opp referanselitteratur om en uke.

Roar Solheim (15.03.2019 13:13)


Flere spørsmål