Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Hvilke fugler er dette?Hei, jeg kjøpte en jakthytte i Vest-Agder på fjellet nå i vinter. Der fulgte det med tre utstoppede fugler som jeg ikke vet hva er. Kan dere hjelpe å artsbestemme disse? De kan være veldig gamle, siden hytten er ca 60 år. Og jeg vet ikke hvor de har levd.

Vidar (12.03.2019 19:43)

Dette er en helt feil montasje! Det er en fiskeørn som liksom har tatt en lirype - en fullstendig usannsynlig kombinasjon all den tid fiskeørna bare fanger fisk, og så vidt vites hører ikke liryper til i denne virveldyrkategorien (!).

Roar Solheim (12.03.2019 19:56)


Flere spørsmål