Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Skole
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Late fugler

I dag ble jeg fortalt at jeg ikke skulle gi fuglene skallfrie frø, eks solsikkekjerner. Den formaningen kom svært så overraskende på meg og jeg måtte jo spørre hva som var årsaken til den påstanden. Den andre hevdet at en ornitolog hadde fortalt ham at fuglene ble rett og slett late. Jeg har aldri hørt noe sånt før. Kan virkelig ville fugler bli late???

Ella Park (11.02.2019 21:04)

Nei, det er noe skikkelig sprøyt. Alle ville dyr spiser selvfølgelig den maten som koster dem minst å tilegne seg. Dermed vil selvfølgelig frøspisere foretrekke skallfrie frø, men det betyr ikke at de lar være å spise frø med skall på når det er tomt for skallfrie frø.

Roar Solheim (11.02.2019 21:07)


Flere spørsmål