Spør en ornitolog

Her kan du stille spørsmål om ville fugler og få svar fra en ornitolog. Om du laster opp et bilde av en fugl som du vil ha hjelp til å artsbestemme, så er det viktig å skrive hvor og når bildet ble tatt. Husk også å søke etter gamle svar, da vi ikke nødvendigvis svarer på mye spurte spørsmål.

NB! Vi svarer ikke på spørsmål om hvordan man skal fostre opp ville fugler i fangenskap, da dette er en ulovlig handling. Finner du et fuglebarn eller egg så skal du la de ligge der de er! Spørsmål som dreier seg om burfugler bør rettes til zoologiske forretninger eller veterinærer.

Overskrift
Spørsmål
Navn
Alder
Frivillig
Vedlegg
De fleste bilde- lyd- og videoformater kan legges ved.
E-post
Fyll ut dersom du ønsker kopi av svaret på e-post. (Blir ikke synlig på noen websider)
Kode


Søk i tidligere stilte spørsmål:

Lenke

Uoppdragne grønnsisiker

Vi har observert at grønnsisiker følger andre fugler på foringsplassen/foringsbrettet og tar ferdigskrelt solsikkefrø ut av nebbene deres. De gjør det ikke med sin art, men med arter som er større: grønnfink (er særlig utsatt), dompap og rosenfink. De to sistnevnte klarer å jage grønnsisiker fra seg og viser klart og tydelig at oppførselen ikke er akseptabel. Grønnfinker blir ikke hissige, de snur seg eller flytter på seg. Men grønsisiker følger etter. Det er vanskelig å tro på at grønnsisiker er ungfugler: det er masse av dem, og de spiser på egen hånd og oppsøker ikke noen fra egen art. Hvordan kan deres oppførsel forklares?

I.S. (10.02.2019)

Sikkert en form for snylting som de har funnet ut av - mange fugler snylter på andres matleting og innsats, før de prøver å stjele maten fra dem.

Roar Solheim (10.02.2019)


Flere spørsmål